Minust

IMGP2207Olen ilmselt loomult seikleja. Aga samas, kes seda ei oleks? Usun, et meis kõigis on peidus üks otsija, seikleja, teeline. Ilmselt see väljendub igas inimeses erinevalt, sõltuvalt võimalustest, ajast, huvidest. Igatahes tunnen, et Jumal on mind võimalustega õnnistanud ja veelgi rohkem pean Teda tänama, et Ta mind hoidnud on.

Olen sündinud kristlikku perekonda ning pean seda erakordseks väärtuseks. Usun, et jumalakartus tuleb minu hingele ja ihule õnnistuseks ja pean kristlikke põhiväärtusi ideaaliks, millest võidab kogu inimkond. Ma ei tee oma usust saladust ning soovin, et igaüks, kes seda blogi loeb, oleks sellest teadlik.

Viimased viis aastat töötasin ma Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liidus erinevatel ametikohtadel, kuid eelkõige pastorina: esialgu Võru Adventkoguduses ja hiljem Tartu Adventkirikus. Enne vaimulikutöö algust õppisin ma Inglismaal, Newboldi Kolledžis, teoloogiat ning lõpetasin oma magistri 2010. aasta suvel.

Viimase rohkem kui kümne aasta jooksul olen osalenud ka erinevates projektides mitmel pool maailmas: 2005. aasta suvel viibisin neli kuud Ameerikas ning müüsin raamatuid, nagu teevad seda mitmed Eesti noored ka tänapäeval. 2009. aasta lõpus läksin kolmeks kuuks Etioopiasse, kus töötasin vabatahtlikuna ühes koolis inglise keele õpetajana. Aasta hiljem läksime samasse linna Etioopias tagasi koos meeskonnaga ühe heategevusprojekti raames.

Viimaseks suuremaks nn seikluseks oli reis Indiasse, 2012. aasta suvel, kus ma töötasin viis kuud Ibrahimpatnami nimelises koolis õpetajana. Lähemalt võib selle kohta endiselt lugeda minu tollasest blogist.

Usun, et need kogemused on minu elu ja silmaringi rikastanud ning eelkõige aidanud kaasa selle värviküllase ja mitepalgelise maailma paremale mõistmisele, mis on sundinud mind ka omi väärtushinnanguid ümber hindama ning seda koduplaneeti uuest vaatenurgast nägema. Selle blogi eesmärk ongi  jagada neid isiklikke äratundmisi, mõtteid, kogemusi ja järeldusi ka teiega, et sellest võiks saada midagi rohkemat, kui vaid minu kogemus. Ees on uus teekond… seekord siinsamas Euroopas.

Andres Ploompuu

Lisa kommentaar